Tarieven

De kosten van je behandeling kan ik rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar declareren. Dit geldt niet voor zorg buiten de zorgverzekeringswet en voor het no-show tarief.

Verzekerde zorg

Voor de contacten die je hebt met de behandelaar (digitaal en op locatie) declareer ik consulten bij je verzekeraar, zodat de zorg vergoed wordt. Het tarief per consult is onder andere afhankelijk van de duur van het consult – deze tarieven zijn landelijk vastgesteld. Meer hierover kun je vinden op: www.zorgprestatiemodel.nl

In het declaratieoverzicht van je zorgverzekeraar kun je zien welke consulten, met welke duur, er zijn gedeclareerd. Heb je hier vragen over? Stel ze mij gerust!

​Afhankelijk van waar en hoe je verzekerd bent, wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed (zie Verzekerde zorg). Je eigen risico wordt wel eerst aangesproken.

​Als de behandeling niet volledig wordt vergoed, ontvang je van jouw zorgverzekeraar nog een rekening.

Toch geen behandeling?

Het kan gebeuren dat je na het eerste gesprek toch niet in behandeling komt. Bijvoorbeeld omdat er geen diagnose mogelijk is. Of omdat mijn zorg niet bij je past. In dat geval declareer ik bij je zorgverzekeraar de gemaakte minuten. Ook dit wordt geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van waar en hoe je verzekerd bent (zie Verzekerde zorg).

Zorg buiten de zorgverzekering

Voor zorg buiten de zorgverzekering ontvang je direct van mij een rekening. Mijn tarief hiervoor is €132 per gesprek (60 minuten).

No-show tarief

Heb je een afspraak, maar zeg je deze korter dan 24 uur van tevoren of kom je niet opdagen? Dan breng ik € 75,- in rekening. Dit is mijn ‘no show tarief’ en dient ter compensatie van wat een gemist gesprek mij kost. Je zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.