Generalistisch

Wat kun je verwachten van een generalistische behandeling? We starten samen met het formuleren van een hulpvraag en behandeldoelen. We werken aan je eigen kracht zodat je zo snel mogelijk zelfstandig verder kan. En je weet vooraf hoe lang de behandeling ongeveer gaat duren.

Generalistisch behandelen met een oplossingsgerichte blik

Ik kijk naar je als mens en niet zozeer naar de diagnoses/classificaties; wat je uitdagingen zijn, wat je belangrijk vindt en wat je wilt bereiken.

De hulpvraag en behandeldoelen

Een behandeling start met het formuleren van een duidelijke hulpvraag en concrete behandeldoelen. Dat gaat vaak over specifieke dingen die je juist wel wilt kunnen doen of ervaren.

Je eigen kracht

In de behandeling staat je eigen kracht centraal. Door die aan te spreken, te versterken en te leren hierop te vertrouwen zorg ik dat je zo snel mogelijk zelfstandig weer verder kan. Dat doen we samen stapsgewijs. Ik bied je de handvatten en we kijken hoe jouw omgeving hierbij kan helpen. Bij de meeste behandelingen werk ik met eHealth-modules, zodat je al direct thuis zelfstandig verder kan werken. Waar eHealth geen optie is, zorg ik voor andere huiswerkopdrachten.

Een voorspelbare behandelduur

Meestal telt een behandeltraject in totaal maximaal 800 minuten aan ‘consulttijd’ – dat is de tijd die je direct met mij in contact bent (digitaal of op locatie). Soms is een langere behandeling nodig, bijvoorbeeld als je meerdere klachten hebt die met elkaar samenhangen – ook dan kan ik vooraf al inschatten hoe lang je behandeling ongeveer gaat duren.

Ik evalueer regelmatig of we op de goede weg zitten. Zo nodig stellen we de keuzes die we samen maken bij. Blijkt dat ik je toch niet goed genoeg heb kunnen helpen? Dan bespreken we dat en verwijs ik je naar passende zorg.

Meer weten over hoe ik het behandeltraject vormgeef? Lees: Van intake tot afronding.